BARN & FAMILJ

Barn & Familj

Barn och Familjer är en viktig del av vår församling. Vår önskan är att alla barn och familjer ska få känna sig välkomna till vår kyrka och församling. Tillsammans får vi lära känna Jesus och växa i vår tro på honom.

Vi har flera olika verksamheter som pågår för barn och familjer.

Spana gärna in kalendern eller kontakta vår barn- och familjepastor. Följ oss även på Instagram @Pingstbankeryd / Facebook Pingst Bankeryd

ÖPPIS: Öppen Förskola

En plats för dig som förälder och dina små 0-5 år. 
Vi leker, har en samling med sång och berättelse, fikar tillsammans och umgås.

Fredagar kl. 09.30-11.30 (Paus under Jullovet, vi startar igen 19 Januari - 24).

Håll koll i kalendern för aktuell information och datum/tid. Följ på Instagram @oppisbankeryd

Små barn på Gudstjänsten

I anslutning till vår gudstjänstlokal finns en småbarns-hörna där du kan sitta med barnvagn och småbarn kan leka. Du som förälder kan samtidigt vara en del av det som sker i gudstjänsten.

Barnvälsignelse

Att få bli förälder tillhör något av livets absoluta höjdpunkter. Att få hålla sitt barn i sina armar gör det så tydligt – livet är ett mirakel! Vi gratulerar er som föräldrar!

När Jesus gick på jorden läser vi hur han gav barnen den bästa platsen i hans närhet. Han tog dem upp i sin famn och välsignade dem.

I vår kyrka vill vi göra som Jesus – vi vill gärna be för alla nyfödda barn och önska dem det bästa inför framtiden. Vi praktiserar inte barndop, för vi ser dopet som ett personligt val som efterföljer en personlig tro. Men vi gör gärna som Jesus –välsignar alla barn och deras familjer.

Söndagsskola

För barn från 3 år - Börjar årskurs 4.

Söndagsskolan pågår varje söndag samtidigt som gudstjänsten. Vi är med en stund i gudstjänsten och går sedan ner i källaren. Där har vi en storsamling med Bibelberättelse, drama, tävlingar, sång och lek. Sedan delar vi oss i åldersanpassade grupper.  

Några gånger per termin kan man välja vilken aktivitet man vill göra efter samlingen t ex baka, pyssla, sporta, leka eller något annat kul. 

47:an

För barn i årskurs 4 till årskurs 7

47:an pågår varje söndag samtidigt som gudstjänsten. Vi är oftast med på gudstjänsten en stund och går sedan tillsammans ner i källaren för Bibelsamling/Andakt, aktivitet och gott häng tillsammans.

Aktiviteter kan t.ex. vara sport, pyssel, bakning, tävlingar eller utflykt ibland.

PROGRAM 47an VÅRTERMINEN 2024.png

 

AW

AW = After Week är ett familjevänligt umgänge i kyrkans källare en gång i månaden för alla åldrar och människor. Är du van att komma till kyrkan eller aldrig har varit här, välkommen! Vi äter taco eller pizza tillsammans till självkostnadspris. En kväll för gemenskap, samtal, att ta med en vän. Det finns pingisbord, biljard och lekytor för barnen. Kvällen avslutas med en enkel samling/andakt. 

Vårterminens AW är fredag 26 Januari, 23 februari, 22 mars, 19 April och 31 maj.  Kl.18.00 - ca 19.30

Anmälan görs till Barn och Familjeansvarig Hanna Kammensjö per sms 076-8305062. Ange hur många som kommer. I kalendern ser du också vilka datum som gäller.

Fredags-Hänget 

För dig i åk. 4-7. (Åk 3 får vara med någon gång i slutet på vårterminen)

Vi hänger, äter en enkel kvällsmat, har aktivitet och andakt tillsammans. Bjud gärna med kompisar! Ingen föranmälan behövs.

Datum för VT-24 är : fredag 2/2, 1/3 , 5/4 , 3/5 ( åk.3 är välkomna med) och 31/5 (31/5 är tillsammans med "AW". Ta med hela familjen) 

Mini-Bibelskola åk. 3- 6

Bibelsnack, tävlingar, litet fika och annat kul! VT24 planeras MiniBibelskolan att pågå under april/början av maj. Mer info kommer. 

Lovaktiviteter

Under vissa lov ordnas det aktiviteter för barn i olika åldrar, håll utkik i kalendern och på sociala medier.

Sommarläger

Varje sommar anordnar vi barnlägret Wild Kids tillsammans med Pingst Habo och Hagakyrkan i Habo. Lägret är för barn sommaren man slutar åk.1- åk.6. Sommaren 2023 var vi ca 100 barn och många ledare på Flahults Ungdomsgård. WildKids2024 blir v.31 1-4 Augusti. Anmälan öppnar 1 Maj via denna hemsida. INFO & ANMÄLAN WILDKIDS 2024

Stöd & Hjälp 

Är du förälder, familj eller barn i behov av stöd, hjälp, samtal eller att vi ber med/för er så hjälper vi gärna till. Ta kontakt med Hanna Kammensjö, Kontakt

 

Barnverksamheten följer bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. RPS 442.14 (14-06-13).