BARN & FAMILJ

Barn & Familj

Barn och Familjer är en viktig del av vår församling. Vår önskan är att alla barn och familjer ska få känna sig välkomna och delaktiga i vår församling. Tillsammans får vi lära känna Jesus och växa i vår tro på honom.

Vi har flera olika verksamheter som pågår för barn och familjer.

Spana gärna in kalendern eller kontakta vår barn- och familjepastor. Följ oss även på Instagram @Pingstbankeryd / Facebook Pingst Bankeryd

ÖPPIS: Öppen Förskola

En plats för dig som förälder och dina små 0-5 år. 
Vi leker, har en samling med sång och berättelse, fikar tillsammans och umgås.

Fredagar kl. 09.30-11.30  

Håll koll i kalendern för aktuell information och datum/tid.

Små barn på Gudstjänsten

I anslutning till vår gudstjänstlokal finns en småbarns-hörna där du kan sitta med barnvagn och småbarn kan leka. Du som förälder kan samtidigt vara en del av det som sker i gudstjänsten.

Barnvälsignelse

Att få bli förälder tillhör något av livets absoluta höjdpunkter. Att få hålla sitt barn i sina armar gör det så tydligt – livet är ett mirakel! Vi gratulerar er som föräldrar!

När Jesus gick på jorden läser vi hur han gav barnen den bästa platsen i hans närhet. Han tog dem upp i sin famn och välsignade dem.

I vår kyrka vill vi göra som Jesus – vi vill gärna be för alla nyfödda barn och önska dem det bästa inför framtiden. Vi praktiserar inte barndop, för vi ser dopet som ett personligt val som efterföljer en personlig tro. Men vi gör gärna som Jesus –välsignar alla barn och deras familjer.

Söndagsskola

För barn från 3 år - Börjar årskurs 4.

Söndagsskolan pågår varje söndag samtidigt som gudstjänsten. Vi är med en stund i gudstjänsten och går sedan ner i källaren. Där har vi en storsamling med Bibelberättelse, drama, tävlingar, sång och lek. Sedan delar vi oss i åldersanpassade grupper.  

Några gånger per termin kan man välja vilken aktivitet man vill göra efter samlingen t ex baka, pyssla, sporta, leka eller något annat kul.

Under sommarmånaderna och lov använder vi Söndagsskola Play så att det alltid finns någon samling för barnen, året om.

47:an

För barn i årskurs 4 till årskurs 7

47:an pågår varje söndag samtidigt som gudstjänsten. Vi är oftast med på gudstjänsten en stund och går sedan tillsammans ner i källaren för Bibelsamling/Andakt, aktivitet och gott häng tillsammans.

Aktiviteter kan t.ex. vara sport, pyssel, bakning, tävlingar eller utflykt ibland.

Program vårterminen 2023

AW

AW = After Week är ett familjevänligt umgänge i kyrkans källare en gång i månaden för alla åldrar och människor. Är du van att komma till kyrkan eller aldrig har varit här, välkommen! Vi äter taco eller pizza tillsammans till självkostnadspris. En kväll för gemenskap, samtal, att ta med en vän. Det finns pingisbord, biljard och lekytor för barnen. Kvällen avslutas med en enkel samling/andakt. 

AW Vårterminen 2023: 
3/2 Taco, 3/3 Pizza , 31/3 Taco, 5/5 Pizza, 2/6 Grill   
Tid 18.00-19.30

Anmälan görs till Barn och Familjeansvarig Hanna Kammensjö per sms 076-8305062. Ange hur många som kommer. I kalendern ser du också vilka datum som gäller.

Fredags-Hänget

Fredag 28 April & Fredag 26 Maj, kl. 18.00-19.30 
För dig i årskurs 3 till 7.

Vi hänger, äter en enkel kvällsmat, har aktivitet och andakt tillsammans. Bjud gärna med kompisar! Ingen föranmälan behövs.

Mini-Bibelskola årskurs 3 till 5

Bibelsnack, tävlingar, litet fika och annat kul!

Torsdagar 30/3, 13/4, 27/4 kl. 17.30-18.30. Frågor och Anmälan (senaste 28/3) till Hanna Kammensjö 0768305062

Lovaktiviteter

Under vissa lov ordnas det aktiviteter för barn i olika åldrar, håll utkik i kalendern och på sociala medier.

Sommarläger

Missa inte sommarens läger "Wild Kids 2023" för barn födda 2010-2015. Anmälan är nu Öppen - scrolla ner för infobild och klicka dig vidare till anmälan.

Stöd & Hjälp

Är du förälder, familj eller barn i behov av stöd, hjälp, samtal eller att vi ber med/för er så hjälper vi gärna till. Ta kontakt med Hanna Kammensjö, Kontakt