Ungdomar lovsjunger

Dios - för unga

Vårt mål är att alla ungdomar i Bankeryd ska känna sig älskade och värdefulla. Vi vill också att de ska få en ärlig chans att lära känna Jesus, vi har därför ett antal olika aktiviteter under veckan. Spana gärna in kalendern eller ta kontakt med vår ungdomspastor för att få veta mer.

Dios

Vårt ungdomsarbete gör vi tillsammans med Missionsförsamlingen för ungdomarna i Bankeryd, vi kallar detta för Dios. Visionen är att Dios ska vara en plats att söka och upptäcka Gud i kärlek och gemenskap.

På fredagskvällarna samlas vi varannan gång i Pingstkyrkan och varannan i Missionskyrkan. På onsdagar har vi Konfirmation för de som går i årskurs 8. Vi ordnar flera läger, bl a sportlovsläger i Sälen och Trysil. Vi har cellgrupper, sportgrupper och mycket mer.

Dios Fredag

Är du 13 år eller äldre är du grymt välkommen att hänga med oss på Dios på fredagskvällarna.

En vanlig fredagskväll startar vi med mingel kl 19:30. Sedan fortsätter vi med aktivitet, gudstjänst och café. Mer info om vad vi har för aktiviteter hittar ni i vår kalender eller på vårt instagramkonto, @diosbankeryd.

Dios Sport

På onsdagskvällarna ger vi kroppen vad den tål. Vi samlas och idrottar tillsammans bara för att det är kul att idrotta tillsammans och du är varmt välkommen att haka på. Håll koll på vår kalender eller instagram, @Diossportbankeryd för att se vart vi lirar och vilken idrott vi spelar just denna vecka.

I Bankeryd har vi lång tradition av breddidrott. Här finns också flera kristna församlingar med lång tradition på orten. Ibland ordnar vi själva idrottsläger (t ex skidlägret, se mer info under rubrik Läger) och ibland hänvisar vi till andra idrottsläger. Vi samarbetar oftast med Sport for Life

Konfirmation

På onsdagar har vi Konfirmation för de som går i årskurs 8. Under konfa-året åker vi iväg på hajker, vi har olika aktiviteter för de olika grupperna men framför allt så utforskar vi vad det innebär att ha en relation och en tro på Jesus. Varmt välkommen med!

För mer information kontakta vår ungdomspastor

Hemgrupp

Hemgrupp är till för dig som är intresserad av kristen tro eller vill fördjupa dig i kristen tro tillsammans med gamla och nya kompisar. Här diskuterar man, vrider och vänder på trons frågor och livets frågor tillsammans. Oftast i något hem.

Om du vill vara med så ska du Kontakta vår ungdomspastor., så slussar vi in dig i en grupp som vi tror ska passa just dig.

Läger

Som ungdomsgrupp har vi en stark tradition av att åka på läger. På sommaren åker vi till Gullbrannalägret som SAU ordnar. Under nyår är vi med och arrangerar och deltar på UNITE Jönköping som Pingst ordnar.

På sportlovet arrangerar vi vårt eget vinterläger där vi åker till Trysil. De senaste åren har vi varit ca 90 personer som har åkt iväg för en veckas fantastisk skidåkning och gemenskap med varandra och Gud. Håll koll på våra sociala medier och här på hemsidan när vi kommer till oktober för att få all info om lägret och anmälan.

Sen rekommenderar vi även andra läger och event under året, t ex Tre dagar, Nyhem, Hönö konferensen, Gullbrannafestivalen och Ära.