Ungdomar lovsjunger

Vi söker ungdomspastor

Om församlingen

Vi är en medelstor församling centralt placerad i Bankeryd, som är en inflyttningsort en mil norr om Jönköping. Vi står på tröskeln till en tid där vi ser människor komma till tro, där lärjungaskap och gåvor utvecklas, där vi bryr oss om varandra och om människor i vår omgivning. Vi har en ny vision som anger riktningen för oss som församling och som bygger på en längtan att nå fler. 

Vision: Plats för alla, Jesus i centrum

Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett pastorsteam, som förutom dig, utgörs av en föreståndare/pastor och en barn- och familjansvarig. Församlingsledningen med äldstekår och styrelse samt ett antal råd är aktivt med i församlingsarbetet. Vi har ett gemensamt ungdomsarbete tillsammans med Alliansförsamlingen. Vi är en församling för alla generationer. Som ungdomspastor har du ansvar för ungdomsverksamheten och är en självklar ledare i det dagliga arbetet.

Församlingens vision är vägledande i din tjänst.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är mogen och trygg i ditt ledarskap, har erfarenhet av att arbeta med unga och gärna i församling. Du har en förmåga att nå fram till ungdomar genom förkunnelse och ditt engagemang och hjärta sträcker sig till både ungdomar i och utanför församlingen. Du har en förmåga att strukturera och hitta vägar för att leda och utveckla ungdomsarbetet. Genom att vara föredöme och genom undervisning tar du ungdomarna till en stabil tro att bära med sig in i vuxenlivet. Du är en lagspelare och du bidrar med dina gåvor och dina egenskaper in i hela församlingens liv och tänker långsiktigt i ditt sätt att bygga. Erfarenhet från tidigare församlingstjänst eller utbildning är meriterande. 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100%. 

Rekryteringsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten eller församlingen vänder du dig till församlingen föreståndare Markus Duseus

Vi tror att du finns som är kallad för detta uppdrag, välkommen med din ansökan!

Länk till annons i tidningen Dagen