Ungdomar lovsjunger

Konfirmation 2024/2025

Vi i Pingstkyrkan och Missionskyrkan är så glada att du vill anmäla dig till konfirmation (konfa)-året 24-25!

Observera att anmälan behöver göras av en målsman.

Konfirmation: Vad är det?
Ett unikt tillfälle för dig som går årskurs 8, (född 2010) att i gemenskap med andra fundera på livets stora och små frågor i ljuset av tron på Jesus och vad kyrkan är och gör. För att vara med behöver du själv inte ha en tro, men vi hoppas du är nyfiken på vad kristen tro kan vara och betyda för dig. Konfirmationen är ett tillfälle där dina uppfattningar om vad du tänker, tror och vill leva får tillfälle att utmanas, fördjupas och formas.

Tid och plats
Terminsuppstart onsdag 11 september kl. 16.00 i Pingst Bankeryd, sedan är det träff varje onsdag under terminerna kl. 16.00-17.30. Förutom onsdagarna kommer det att vara aktivitetsdag en lördag under hösten och en lägerhelg under våren samt ett par gudstjänstbesök på söndagar som vi gör gemensamt.

Avgift
Vi tar ut delar av avgiften för de aktiviteter vi åker på, 400 kr. Ni betalar också för helgen vi åker iväg på resa, samt aktivitetsdagen, vilket beräknas uppgå till ca 2000 kr tillsammans. Har du inte möjlighet att betala någon av avgifterna hjälper vi dig gärna. Församlingarna har möjlighet att ge ekonomiskt stöd för att alla ska kunna delta i aktiviteterna. 

ANMÄL DIG HÄR

Kontakt:

Markus Duseus, pastor och föreståndare Pingstkyrkan
markus@pingstbankeryd.se
Tel: 079-585 16 33
Olof Lantz, ungdomsledare i Missionskyrkan
Tel: 076-645 99 01

OM KONFIRMATIONEN:

Vad är konfa?

I konfirmationen utforskar vi tillsammans vad det innebär att ha en relation och en tro på Jesus.
Men det är också en plats där du får hitta och växa i dina värderingar och som människa.

Varför konfa?

Det finns många frågor, både stora och små som man som tonåring funderar på. Det kan handla om liv och död, tro och hopp, kärlek och sex, miljö och natur, gott och ont. Under ditt konfirmationsår vill vi ge många goda möjligheter och tillfällen för dina frågor och jämföra med andras tankar och bibelns texter. Vi vill också undervisa om och ge dig möjlighet att förstå mer av den kristna tron och vad Jesus lärt oss. Vi tror att det har mycket att ge dig både för ditt liv nu och för din framtid.

Aktiviteter:

Var fjärde tillfälle är det inte vanlig gång utan då gör vi någon aktivitet tillsammans för att göra något roligt och utvecklande tillsammans som grupp.

Läger

En viktig del är att bygga gemenskap och relationer vilket vi gör med bland annat läger. Vi har planerat för att man åker på en aktivitetsdag (höst) och en hajk (vår).

Kostnader

Vi tar ut delar av avgiften på de aktiviteter vi åker på 400 kr. Ni betalar också för helgen vi åker iväg på resa, samt aktivitetsdagen. Har du inte möjlighet att betala någon av avgifterna hjälper vi dig gärna. Församlingarna har möjlighet att ge ekonomiskt stöd så att alla som vill kan delta i verksamheter och aktiviteter.

Mer information kommer närmare terminsstart till dig som är anmäld.

Varmt välkommen med!