Lovsång Pingst Bankeryd

Jobba i Pingst Bankeryd

Vi söker ledare/pastor för barn och familj

Om församlingen

Vi är en medelstor församling centralt placerad i Bankeryd, som är en inflyttningsort en mil norr om Jönköping. Vi drömmer om att få gå in i en tid där vi får se människor komma till tro, där lärjungaskap och gåvor får utvecklas och där vi kan få uppleva att vi bryr oss om varandra och människor i vår omgivning i ännu högre grad. Flera nya familjer har sökt sig till församlingen, och detta är något vi vill se mera av. Vi önskar att finnas till för familjer i vårt närområde och att vår gemenskap ska vara en plats där många känner sig välkomna.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett team, som förutom dig, utgörs av en föreståndare/pastor och en ungdomspastor. Församlingsledningen med äldstekår och styrelse samt bland annat ett barn, ungdoms och familjeråd, är aktivt med i församlingsarbetet. Vårt nära samarbete med Alliansförsamlingen, berikar församlingslivet. Vi är en församling för alla generationer. Som ledare för barn och familjearbetet har du ansvar för att gå i spetsen för utveckling av ledare och barn samt av församlingens satsningar för familjer och barn.
Vi har en ny vision som stakar ut riktningen för oss och som bygger på en längtan i församlingen. Som barn och familjeledare/pastor kommer visionen att vara viktig och vägledande för dig i din tjänst. Visionen finns att läsa här

Vem söker vi?

Vi önskar att du drivs av att leda i en församling i förändring, är målinriktad och delar församlingens vision. Du har en social förmåga att skapa kontakter med barn i alla åldrar samt föräldrar både i och utanför kyrkans verksamhet. Du är en ödmjuk och inkluderande person som kan inspirera, motivera och på ett pedagogiskt sätt leda barn till en relation med Jesus. Vi önskar att du är en teamledare med förmåga att se andras potential och utveckla ledarskap hos andra. Du vill samarbeta med andra för att bygga broar/relationer mellan generationer och har drivkraft och engagemang för barnens plats i församlingen. Du har förmågan att vara drivande i nuet och samtidigt arbeta strategiskt för framtiden. Kreativitet och innovation är viktigt i tjänsten. Framför allt önskar vi att du är förankrad i din tro och i Guds Ord. Erfarenhet från liknande arbete eller arbete med barn och pedagogik är meriterande.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning 50–75%.

Rekryteringsprocessen sker löpande, sista ansökningsdag den 2022-10-16.

Du som vill veta mer om tjänsten, hör av dig till Markus Duseus, tillträdande föreståndare.
E-post: markus.duseus@pingstbankeryd.se
Tel: 072-325 65 45 efter klockan 17.00.